apportindskud

Apportindskud

 

Har du ikke 40.000 kroner til at starte et ApS? Opret et ApS via apportindskud uden kontanter!

Det er ikke alle og enhver, som går rundt med 40.000 kroner på lommen. Skal du starte et anpartsselskab (ApS), er det dog netop dette beløb, som du har brug for. Kapitalkravet til stiftelse af denne selskabsform ligger nemlig på 40.000 kroner.

Hvis du ikke har de fornødne penge i kontanter, kan du dog oprette et ApS via apportindskud – også kaldte værdistiftelse. Ved at stifte med apportindskud har du mulighed for at indskyde aktiver i selskabet. På den måde kan du opfylde kravet til selskabskapitalen, selvom du ikke har 40.000 kroner i kontanter.

Længere nede på siden kan du læse mere om, hvordan du benytter dig af denne mulighed. Ved hjælp af apportindskud får flere mennesker nemlig chancen for at springe ud som selvstændige.

 

Hvad er apportindskud?

Opret ApS uden kapital ved hjælp af værdistiftelse.

Apportindskud kan nemlig defineres som værdier, der ikke er kontanter, som skydes ind i en virksomhed. Indskydelsen af disse værdier er nødvendig, når du stifter et anpartsselskab eller et aktieselskab.

Når du stifter et anpartsselskab, skal du nemlig som minimum opfylde kapitalkravet på 40.000 kroner. Har du ikke 40.000 kroner i kontanter, betyder det dog ikke, at drømmen om et anpartsselskab er uopnåelig. Dette skyldes, at du har mulighed for at indskyde kapital i dit selskab på andre måder.

Værdistiftelse kan ske gennem aktiver, som for eksempel industrimaskiner, værktøj og biler. Disse aktiver anvendes med henblik på at nå over minimumsgrænsen for selskabskapital. På den måde får du muligheden for at starte et ApS uden 40.000 kroner i kontanter.

 

Hvad kan bruges til apportindskud

I princippet kan alle former for aktiver, som har en reel økonomisk værdi, bruges til værdistiftelse. Du har altså mange muligheder for at opfylde kapitalkravet, når du stifter et anpartsselskab med apportindskud.

Aktiver kan for eksempel være maskiner, inventar, udstyr, værktøj eller biler. Du har dog ikke mulighed for at indskyde en forpligtelse til at udføre et stykke arbejde eller levere en tjenesteydelse.

 

Eksempel på apportindskud

For at få en dybere forståelse for, hvad selskabsstiftelse ved apportindskud helt præcist går ud på, får du her et lille eksempel:

Frederik er fotograf, og han har over en længere periode brugt penge på professionelt udstyr. Han har blandt andet erhvervet sig kameraer, kamerastativer og diverse lamper. Frederik vil gerne stifte et anpartsselskab, men han har kun 10.000 kroner i kontanter, hvilket ikke er nok til at opfylde kapitalkravet til ApS.

Derfor vælger Frederik at få fotografudstyret vurderet ved sin revisor. Ved udarbejdelse af en vurderingsberetning, bliver kameraudstyret vurderet til 30.000 kroner. Samlet set har Frederik derfor kontanter og aktiver til en værdi af 40.000 kroner.

Da Frederik opfylder kravet om selskabskapital, kan han dermed oprette et anpartsselskab. Selvom ejerskabet af kameraudstyret overgår fra Frederik til anpartsselskabet, kan han stadig anvende sit udstyr.

 

Vurderingsberetning ved apportindskud

De aktiver, som bliver skudt ind i selskabet i forbindelse med selve stiftelsen, bliver beskrevet i en rapport kaldet vurderingsberetningen.

Før du kan anvende dine aktiver som indskud til et ApS, skal en uvildig revisor altså udarbejde en vurderingsberetning. Denne vurderingsberetning skal vedhæftes stiftelsesdokumentet.

Det er ikke nok, hvis din bil for eksempel bliver vurderet hos en bilforhandler, eller hvis et værktøj er værdifastsat af en producent eller leverandør. Forundersøgelser som disse, er dog ikke spild af tid. De kan nemlig bruges af din revisor, når den endelige værdifastsættelse af selskabet skal falde.

Related post
vedtægter

Hvad er vedtægter?

Hvad er apportindskud? Har du ikke 40.000 kr. i kontanter til at starte et ApS? Så kan du oprette dit selskab via apport…
anpartsselskab

Hæftelse i anpartsselskab

Hvad er apportindskud? Har du ikke 40.000 kr. i kontanter til at starte et ApS? Så kan du oprette dit selskab via apport…